2016. június 22., szerda

Szeresd a Lelked templomát - Avagy szeresd a testedet!



Az Önelfogadás nagy vesszőparipája Mindannyiunknak. 

Szeresd magadat, úgy ahogy vagy!

Gondolom, Te is sokat hallod ezt, és tisztában is vagy már vele, hogy ez az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb dolog), amin nagyon sokat kell dolgoznunk az évek során.

El kell fogadnunk Minden Részünket, és bizony annak vannak fény és árny oldalai is. A testünknek is. De miért büntetjük Őt azzal, hogy bántjuk? 

Igen, bántjuk azzal, hogy kritizáljuk, hogy máshoz hasonlítjuk, hogy mérgezzük az ételekkel és nem adunk neki elég mozgást.

Ép testben, ép lélek!

Igaz, és bölcs mondás. 

A tudatosság bizonyos fokán, mikor  lelkünket és a gondolatainkat folyamatosan tisztítjuk... Akkor a testünket miért nem tiszteljük és szeretjük? Elismered Te a testedet? Teszel érte? Óvod és elismered csodálatosságát?

Mennyire figyelsz a tested jelzéseire? Ha felfázol, ha köhögsz, náthás vagy, ha fáj a derekad, ha fáj a térded stb, megvizsgálod mit üzen Neked?

Mert bizony a TEST EGY TÖKÉLETES JELZŐRENDSZERE A LELKÜNKNEK.

Csukd be most szemedet és kezdj el figyelni a testedre. Lásd magadat, úgy ahogy vagy. Simítsd végig és érintsd meg. Szeresd. Tiszteld a lelked templomát. Csodálatos. Érted van. Miattad van. Érintsd végig mindened, azon részeiden időzz tovább, amiket kritizálsz és bírálsz. Kérj tőle bocsánatot. Mondd el neki, hogy szereted és tiszteled őt. Majd az egész testedet borítsd be egy gyógyító fényszínnel. Hagyd, hogy az a szín jelenjem meg, ami most Téged tisztít és feltölt. 

Ha elég bátor vagy, nyitott szemmel, akár tükör előtt is megcsinálhatod mindezt. Hogy lásd szemmel is a Te Csodálatos Testedet, úgy ahogy van.

És ne felejtesd el, hogy a tested szereti, ha tőrödnek vele. Szereti a masszázst, a mozgás bármely formáját, a vitaminokat, az egészséges ételeket, a zöldséget és a gyümölcsöket, a folyadékot. Ajándékozd meg magadat ezekkel! 

És ha ezekre tudatosabban figyelsz, a lelked még jobban szeret majd benned lakni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése